
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Esad’a katil demesinin ardından bir açıklama yaparak “Erdoğan Suriye halkına karşı işlediği suçları örtbas etmeye çalışıyor” dedi.
Suriye resmi haber ajansının aktarımına göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Erdoğan, Türkiye’deki kamuoyunu bir kez daha yanlış yönlendiriyor ve Suriye’deki terörist gruplara sınırsız destek vererek Suriye halkına karşı işlediği suçları beyhude şekilde örtbas etmeye çalışıyor” ifadelerine yer verildi.
Erdoğan’ın ülkesini devasa bir hapishaneye dönüştürdüğü belirtilen açıklamada, “Cumhurbaşkanı, tüm muhalifleri ve farklı görüşteki kişileri bastırıyor. Ankara’nın politikası, sadece Suriye için değil, Türkiye için de feci sonuçların nedeni” dendi.
