Connect with us

Makale

Çevre örgütleri 8 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi

Artvin’de devam eden madencilik faaliyetleri ve Cerattepe’deki tahribata son verilmesi için yapılan imza kampanyasının sona erdiğini duyuran Çevre Platformları, 16 Ocak’ta imzaları Ankara’ya ulaştıracaklarını duyurdu

İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı, Kadıköy Kilise Meydanı, Artvin’de Yeşil Artvin Derneği önü, İzmir dahil 8 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapan çevre platformları Kocaeli’nde yapılan “Artvin STK ve Platformları Türkiye Buluşması”nda alınan kararları hatırlatarak “Artvin’in güzel doğasının başta Cerattepe olmak üzere vahşi bir saldırı altında olduğunu ve doğa savunma mücadelesine tek yürek olarak destek verileceğini” kaydetti.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında, birçok ilde on binlerce imzanın toplandığı belirtilirken şunlar söylendi:

“Bugün buradan ve tüm bu şehirlerin meydanlarından, topladığımız imzaları Ankara’ya gönderiyoruz. 16 Ocak 2017 saat 17.00’de Sakarya Caddesi Kızılay’da tüm sürece ilişkin bir basın açıklaması yapılacak. Tüm Artvinlileri ve çevre dostlarını katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.”

“Artvin’i yaşanması mümkün olmayan bir kente çevirecekler”

“Cerattepe yanında son zamanlarda verilen yüzlerce yeni maden ruhsatlarının Artvin’i yaşanması mümkün olmayan bir kent haline getireceği görülmektedir. Maden işletmeleri, taş ocakları, HES’ler ve yeşil yol gibi doğayı tahrip eden çalışmalar Artvinlilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını tehdit etmektedir. “Artvin’i yaşanması mümkün olmayan bir kente çevirecekler”

Kentte OHAL yasakları devam ediyor

“Artvin’de OHAL kapsamındaki yasaklar devam etmektedir. Bu durum insanların en temel haklarından biri olan sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının savunulmasını ve ifade edilmesini engellemektedir.”

“Bizler ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan Artvinliler ve çevre dostları olarak Artvin’de halkın ve tüm canlıların yaşam hakkını elinden almaya çalışan uygulamaların son bulmasını ve Cerattepe’deki madencilik faaliyetlerine derhal son verilmesini talep ediyoruz.”

Günün Haberleri

More in Makale